Camin Reiau: L'essència d'aquesta vall tan singular us està esperant.

Transcorregudes les 10 etapes amb els seus 150 kms. la nostra visió de la Val d'Aran serà totalment diferent. Un viatge per la seva història, gaudint de monuments romànics, gòtics..., admirant la seva incomparable bellesa paisatgística, entrant en els pobles, descobrint restes arqueològiques, vestigis romans, cases senyorials de conte, sense oblidar-nos d'una altra de les riqueses que ens ofereix de la Val d'Aran, la seva gastronomia.

Ruta circular

Com a inici de la ruta del CaminReiau proposem començar la marxa en sentit contrari de les agulles del rellotge, prenem com a punt de partida i arribada Vielha, la població més important de la Val d'Aran.

Señalització

Pràcticament tot el recorregut aprofita la senyalització local realitzada pel Conselh Generau d'Aran a través del GR 211, PRs i marques grogues de sender local. Així mateix uns adhesius amb el logo de CaminReiau marquen la ruta aprofitant els cartells existents per evitar distraccions.

Riu

Era Garona és el riu principal de la Val d'Aran i uns dels protagonistes de la ruta. Bona part de l'itinerari recorre el seu marge esquerra, el vessant obac cobert d'esplèndida vegetació i el seu marge dret, el vessant solà on es troben la majoria dels pobles.

El punt més alt de la ruta el trobem en el Pla de Beret a 1880 mts. on ens endinsem en el vessant mediterrani vorejant el riu Noguera Palharèsa per arribar al poble més alt de la Val d'Aran, Motgarri a 1650 mts.

Des de Pontaut, el punt més baix del CaminReiau situat a 600 mts. ens internem en la frondosa vall de Toran i al marge esquerre d'Era Garona ens espera Bausen i la seva gent amables, un poble ancorat en el passat carregat de tradicions, llegendes, històries d'amor i boscos encantats.

La part final en direcció a Vielha, ens permetrà assaborir els últims trams que perduren malgrat els nous temps al traçat original de CaminReiau.