Etapa 8. Bossòst - Vielha

Terçons: Quate Lòcs – Lairissa - Castièro

L'etapa d'avui és la que recorre la major part del traçat original del Camin Reiau, la via principal, i possiblement antiga calçada romana que creuava la Val d'Aran en el seu llarg camí des de la Via Tolosana cap a la Tarraco Imperial.

  • Distància: 18,85 Km.
  • Desnivell pujada: 585 m.
  • Desnivell baixada: 332 m.
  • Horari aproximat: 5'00 h.

Què et proposem en el teu camí a… Vielha

En arribar a Era Bordeta…

No et pots perdre la Hormatgeria dera Irissa, que té les seves instal·lacions en una antiga quadra de bestiar centenària, rehabilitada i condicionada en 2009. Elaboren de manera artesanal amb llet de vaca i els seus productes estrella són els iogurts i els formatges. Són riquíssims! + info: http://www.irissa.cat

En el teu pas per Es Bòrdes…

Al turó al costat del poble des Bòrdes, lloc estratègic, estava situada la fortalesa deth Castèth Leon, que va ser construïda en el 1283 i era la seu del governador d'Aran. Avui dia queden únicament les ruïnes.

Quan arribis a Vielha…

Quina millor opció que acabar la teva ruta amb un bon tast de vins d'un dels cellers de referència del pirineu? La Cava Beso ofereix tant tastos de vins com degustacions de ginebres o whiskys, tú decideixes! + info: (+34) 973.64.00.30 cavabeso@cavabeso.com

Et va el misteri i la resolució d'enigmes? Ajudar a Sherlock Holmes a alliberar-se de la seva mort és el tema de la Escape Room de Vielha. Tens una hora per a resoldre l'enigma. T'agrada el repte?

Era Bordassa. Bossòst
Camin Reiau Et10- 8 Gausac e Casau
Camin Reiau Et10- 10 Gausac