CaminReiau, vine a descubrir-lo i a caminar-lo!!!

Calçada romana i camins tradicionals

El Camin Reiau és l'artèria del la Val d'Aran. Sembla ser que el seu origen es remunta a una calçada romana que creuava la vall en el seu llarg camí des de la Via Tolosana cap a la Tarraco Imperial. Al tractar-se d'una via lineal el CaminReiau necessitava algun aliat per a aconseguir una ruta circular i aquí estaven a l'espera els camins tradicionals que durant centenars d'anys han anat construint els aranesos per a sobreviure i treure el màxim profit al seu fabulós patrimoni natural.

De la suma de la calçada romana i els camins tradicionals hem ideat una ruta circular per a conèixer la vall com ha de ser: a peu i passant per cadascun dels paratges que aquesta vall tan diversa i bella ens ofereix.

Els 33 pobles al llarg de 150km

Els camins tradicionals eren antigues vies de comunicació entre els pobles. Camins de miners, traginers, pastors, contrabandistes, i fins i tot maquis. Alguns també servien d'accés a les obres de les centrals hidroelèctriques, als boscos o a les pastures d'alta muntanya. Tots ells desitjant escapar de l'oblit i formar part de la connexió dels 33 pobles de la Val d'Aran. A més, s'han afegit petits llogarets sobrepassant en total els 40 nuclis habitats.

I així és com el nostre camí ha emprès el seu llarg viatge, endinsant-se en fantàstics boscos de faigs, roures, avets, travessant antics prats i descobrint petits racons. En total, recorrent 150 km amb un desnivell acumulat de 6000m de pujada i altres 6000m de baixada.

Una paradeta en la ruta del Camin Reiau
Borda que et trobes fent el Camí Reiau

La ruta feta a mida

Tot i que t'oferim diverses opcions per a la teva ruta (enllaç a secció Tria el teu Camí), també tens la possibilitat d'estructurar-la a mida. Aprofitant el discórrer paral·lel de les seves etapes i els diversos enllaços que existeixen podem dissenyar la ruta segons les teves necessitats.

Podem fer coincidir les nostres caminades amb l'època de la brama del cérvol en la salvatge Vall de Torán, amb les festes ramaderes de Vielha o amb l'antiquíssima festa del “Haro” de Les. Només ens has de dir quants dies vols caminar i en quina època i nosaltres organitzarem la resta.

Passaport

El passaport és el teu carnet de Camin Reiau que aniràs segellant en tots els pobles.

Què inclou?

  • Mapa de l'editorial Alpina
  • Ressenya per etapes de la ruta.
  • Llibre del senderista (inclou informació sobre els punts d'interès dels pobles, fauna i flora, i llocs on segellar el passaport)
  • Samarreta tècnica de Camin Reiau
  • Regal de final de ruta que consta d'una cistella amb productes artesanals del la Val d'Aran.

Assegurança

Per a una major tranquil·litat podeu contractar amb nosaltres una assegurança que us cobrirà en cas d'accident.

El cost és de

1 dia : 12,51 €
3 dies: 23,62 €
6 dies: 35,41 €
10 dies: 41,67 €

Allotjaments

Els allotjaments estan subjectes a la disponibilitat i oferta de cada població, podent ser hotels, hostals, pensions, cases rurals o en alguns casos refugis de muntanya.

Finalitzar el Camin Reiau amb passaport, té premi!

El pack fi de ruta està compost per un lot de productes alimentaris de la Vall d'Aran.