CaminReiau, vine a descubrir-lo i a caminar-lo!!!

Calçada romana

El Camin Reiau és una probable calçada romana que creuava la Vall en el seu llarg camí des de la Via Tolosana cap a la Tarraco Imperial, motiu més que suficient perquè Camin Reiau doni nom a la ruta. El seu traçat original s'ha vist afectat en alguns trams amb el pas dels anys per via modernes com la N-230 i la C-28.

Però el Camin Reiau, en ser una via lineal, necessitava algun aliat per aconseguir una ruta circular. Eus aquí els camins tradicionals que durant centenars d'anys han anat construint els aranesos per sobreviure i treure el màxim profit al seu fabulós patrimoni natural.

40 núclis habitats

Aquests camins tradicionals eren antigues vies de comunicació entre els pobles: camins de miners, traginers, pastors, contrabandistes, maquis, ..., accessos a les obres de les centrals Hidroelèctriques, als boscos, a les pastures d'alta muntanya ..., tots ells desitjant escapar de l'oblit i formar part de la connexió dels 33 pobles de la Val d'Aran. Al seu torn s'han afegit petits llogarets sobrepassant en total els 40 nuclis habitats.

Camin Reiau
Etapa 9 Camin Reiau: Bausen

Una ruta a mida

I així és com el nostre camí ha emprès el seu llarg viatge, endinsant-se en fantàstics boscos de faigs, roures, avets..., travessant antics prats, descobrint petits llogarets, recorrent un total de 150 kms. i acumulant 6000 mts. de desnivell de pujada i altres 6000 mts. de desnivell de baixada.

La ruta, encara que en la seva proposta inicial la vam plantejar com un tranquil viatge de 10 dies amb una mitjana diària de 15 kms. i 600 mts. de desnivell, ofereix l'opció d'estructurar-la a mida.

Aprofitant el discórrer paral·lel de les seves etapes i els diversos enllaços que hi ha entre elles el CaminReiau ens ofereix la possibilitat de repartir les etapes en funció de les nostres necessitats. Podem fer coincidir les nostres caminades amb l'època de "la brama del cérvol" al salvatge Vall de Toran, o amb les festes de Vielha, o amb l'antiquíssima festa del "Haro" de Les.

Passaport

És un carnet de pas que segellarem en tots els pobles pels que passarem.
Té un preu de 40 € inclou:

Mapa de l'editorial Alpina, Ressenya per etapes de la ruta, Llibre del caminant (inclou dibuixos a llapis de la flora i monuments de la Vall d'Aran, diari del caminant i els punts on segellarem el forfet), Samarreta

Assegurança

Per a una major tranquil·litat podeu contractar amb nosaltres una assegurança que us cobrirà en cas d'accident.
El cost és de :
1 dia : 12,51 €
3 dies: 23,62 €
6 dies: 35,41 €
10 dies: 41,67 €
( adjuntar pdf assegurança)

Allotjaments

Els allotjaments estan subjectes a la disponibilitat i oferta de cada població, podent ser hotels, hostals, pensions, cases rurals o en alguns casos refugis de muntanya.

Finalitzar el Camin Reiau amb passaport, té premi!

El pack fi de ruta està compost per un lot de productes alimentaris de la Vall d'Aran.