En què consisteix Camin Reiau?

El Camin Reiau discorre per camins tradicionals que uneixen els 33 pobles del la Val d'Aran, en un recorregut total de 150 km amb 12.000 metres de desnivell acumulat (6.000 positiu). La ruta complerta la plantegem en 8 etapes d'uns 15 km per etapa i una mitjana de 4 a 5 hores de marxa al dia. Això és així perquè volem que tinguis temps per a visitar els pobles i fer les activitats que triïs en el lloc on dormiràs, o de camí.

Què ofereix Camin Reiau?

El Camin Reiau és un viatge per la història de la Val d'Aran, on gaudiràs dels seus monuments romànics i gòtics, admirant la seva bellesa paisatgística, entrant als pobles, descobrint restes arqueològiques, vestigis romans, cases senyorials de conte, sense oblidar-nos d'una altra de les riqueses que ens ofereix aquesta vall, la seva gastronomia.

Què puc fer a Camin Reiau?

Però també volem que descobreixis la infinitat d'activitats que pots fer durant el teu pas pel Camin Reiau i triïs les que més et vinguin de gust.

La Val d'Aran t'ofereix des de tastos de vins a visites guiades a artesans i artistes com la visita a la fàbrica de cervesa artesana, o a conèixer com fan els formatges aranesos a la formatgeria més alta del Pirineu, o descobrir el procés d'elaboració del caviar d'esturió que es fa a la vall. A la descripció de cadascuna de les etapes et detallem totes les activitats que no recomanem que et perdis.

Avís 2022

  • La ruta està pensada per a 10 etapes però en els últims anys ens hem vist obligades a retallar dues etapes del recorregut per falta d'allotjament a la Vall de Torán, BaishAran, ja que el refugi de la Honeria romandrà tancat temporalment. Quan es reobri, CaminReiau tornarà al seu traçat original.
  • Amb aquest traçat provisional, el recorregut total és de 120 km i un desnivell acumulat de 9000 m (assequible, oi que si?).
  • Si tot i així, vols recórrer la Vall de Torán consulta'ns les possibilitats.

Volem que t'ho passis bé i que acabis la ruta coneixent profundament aquest indret tan singular!