Terçons: Quate Lòcs – Lairissa - Castièro

L'etapa d'avui és la que recorre la major part del traçat original del Camin Reiau, la via principal, i possiblement antiga calçada romana que creuava la Val d'Aran en el seu llarg camí des de la Via Tolosana cap a la Tarraco Imperial.

Camin Reiau Et10- 10 Gausac
Era Bordassa. Bossòst

Informació tècnica

  • Distància: 18,85 Km.
  • Desnivell pujada: 585 m.
  • Desnivell baixada: 332 m.
  • Horari aproximat: 5'00 h.

Què et proposem en el teu camí a… Vielha

En arribar a Era Bordeta

No et pots perdre la Hormatgeria dera Irissa, que té les seves instal·lacions en una antiga quadra de bestiar centenària, rehabilitada i condicionada en 2009. Elaboren de manera artesanal amb llet de vaca i els seus productes estrella són els iogurts i els formatges. Són riquíssims!

En el teu pas per Es Bòrdes

Al turó al costat del poble des Bòrdes, lloc estratègic, estava situada la fortalesa deth Castèth Leon, que va ser construïda en el 1283 i era la seu del governador d'Aran. Avui dia queden únicament les ruïnes.

Camin Reiau Et10- 8 Gausac e Casau

Quan arribis a Vielha

Quina millor opció que acabar la teva ruta amb un bon tast de vins d'un dels cellers de referència del Pirineu? La Cava Beso ofereix tant tastos de vins com degustacions de ginebres o whiskys, tú decideixes! + info: (+34) 973.64.00.30 cavabeso@cavabeso.com

Et va el misteri i la resolució d'enigmes? Ajudar a Sherlock Holmes a alliberar-se de la seva mort és el tema de la Escape Room de Vielha. Tens una hora per a resoldre l'enigma. T'agrada el repte?