Passant pel bosc de Carlac

Avui deixarem enrere la població de Les per a endinsar-nos en el profund Baish Aran en direcció a Bausen, un dels pobles amb més encant del Vall d'Aran.

Des d'aquesta població ens endinsarem al Bòsc de Carlac, un bosc espès de fagedes en el qual gaudirem de la immensitat de la naturalesa.

Bòsc de Bausen
Coret de Pan. Bausen

Informació tècnica

  • Distància: 18,3 Km.
  • Desnivell pujada: 966 m.
  • Desnivell baixada: 893 m.
  • Horari aproximat: 6 h.

Què et proposem en el teu camí a… Bossòst

A la teva sortida de Les…

Passaràs per sota del Casteth de Les, situat en un lloc privilegiat i estratègic dominant tota la vall. Està documentat en el segle XIII quan el va visitar Jaume I i va ser destruït en el segle XV durant la Guerra dels Segadors.

Al seu costat es troba l'ermita de Sant Blas, del segle XII, que presenta un aspecte molt curiós i planteja interrogants respecte al seu origen. Alguns estudiosos proposen que és una reconstrucció moderna feta amb materials originals; uns altres, que podrien correspondre a una cripta; i uns altres, que formaria part d'un edifici més gran. El cert és que aquesta ermita té un encant especial.

Bausen

Quan arribis a Bossòst…

Si passes per Bossòst el cap de setmana estaràs de sort, així podràs visitar la fàbrica de cervesa artesana de REFU BIRRERIES, la cervesa produïda a la Val d'Aran.

Val la pena visitar les set capelles també romàniques que envolten el poble i que segons la llegenda els seus habitants les van construir en el segle XIX per a protegir-se de la pesta. Et recomanem especialment la visita a l'ermita de Santa Eulàlia, en la Soala Casteràs, la cova que es troba als peus del castell de Bossòst, amb les millors vistes del poble i de tota la Vall.

Bossòst acull un magnífic exemplar d'arquitectura romànica aranesa: l'església d'Era Mair de Diu dera Purificacion. La seva magnífica arquitectura és un fidedigne document visual del romànic del segle XII.