Terçons: Pujòlo – Arties·Garòs

Deixarem enrere el santuari de Montgarri per a gaudir d'una agradable jornada en la qual el riu Noguera Pallaresa ens acompanyarà fins als extensos prats del Pla de Beret.

En el nostre camí cap a Arties passaràs per Bagergue, un dels pobles més florits de la vall a l'estiu, i després per Unha i Gessa, dues poblacions del Naut Aran amb un encant especial.

Camin Reiau Et3- 6 Bagergue
Camin Reiau Et3- 2 Montgarri

Informació tècnica

  • Distància: 16,5 Km.
  • Desnivell pujada: 290 m.
  • Desnivell baixada: 790 m.
  • Horari aproximat: 4'45 h

Què et proposem en el teu camí a… Arties

Quan passis per Bagergue

El que busques és submergir-te en la cultura aranesa? El Musèu deth Corrau de Bagergue és el teu lloc. Es tracta d'un antic corral rústic on poden contemplar-se tot tipus d'estris i objectes que defineixen la cultura, tradicions i artesania ancestral de la Vall. Info i reserves: 973640193

La formatgeria més alta del Pirineu està a Bagergue i es dediquen a produir formatge del la Val d'Aran. Es diu Hormatgería Tarrau i ofereixen visites perquè coneguis el procés d'elaboració del formatge, el seu obrador, i facis una degustació exquisida.

Camin Reiau Et3- 9 Çò de Brastet d'Unha

Quan passis per Unha

Tot aquell que vulgui descobrir l'estreta relació a través de la història de la Val d'Aran amb la neu ha de visitar el Musèu dera Nhèu a Unha.

Quan estiguis a Arties

No et pots perdre l'església de Santa Maria d'Arties. Situada al nucli antic representa un dels estandards de l'arquitectura romànica aranesa. Conserva una molt important col·lecció d'art d'estils diversos, que abasten del segle XII al segle XVIII.

Acabar el dia en aigües termals? A Arties ho pots fer. Molt aprop del nucli antic es troben dues piscines situades al costat dels Banhs d’Arties, un antic complex amb tres fonts d'aigües termals inutilitzat des dels anys 80. En la nova instal·lació trobaràs aigua termal natural a una temperatura de 39 °C.

La vida nocturna en aquest poble del Naut Aran té molta fama. Passeja't una mica després d'un bon sopar i tria el local que més t'agradi.