Terçons: Castièro – Arties·Garòs – Pujòlo

La primera etapa s'inicia al centre de la Val d'Aran per a remuntar Era Garona pel seu marge esquerre i endinsar-nos al Naut Aran. Les esglésies romàniques seran el principal atractiu per a viatjar als segles XI i XII.

Passarem al costat de cases senyorials i restes d'antics castells mentre trepitgem els camins que eren utilitzats tant per guerrers com per traginèrs que proveïen aquestes altes valls de muntanya.

Camin Reiau Et1- 8 Gessa
Camin Reiau Et1- 6 Santa Maria d'Arties

Informació tècnica

  • Distància: 15,5 Km.
  • Desnivell pujada: 690 m.
  • Desnivell baixada: 410 m.
  • Horari aproximat: 4'30 h.

 

Què et proposem en el teu camí a… Salardú

Una visita obligatòria és l'església romànica de Sant Andreu de Salardú, en la qual es troba el famós Crist de Salardú, talla romànica del segle XII.

Si ets un amant del Pirineu i les seves gestes no et pots perdre la visita al PyrenMuseu, un museu pensat per als entusiastes del Pirineu i especialment de la Val d'Aran, en el qual reviuràs les aventures dels primers exploradors i pioners dels cims d'aquest territori.

I si en l'única cosa que estàs pensant és a remullar-te després d'un matí de caminar et convidem a passar la tarda en la piscina pública de Salardú, en la qual també podràs gaudir del seu servei de bar.

Camin Reiau Et1- 2 Escunhau