Calçada romana i camins tradicionals

El Camin Reiau és l'artèria del la Val d'Aran. El seu origen és la calçada romana que creuava la vall en el seu camí des de la Via Tolosana cap a la Tarraco Imperial. Es tractava d'una via lineal que s'ha anat enriquint amb els camins tradicionals que durant centenars d'anys han construit els aranesos per a sobreviure i treure el màxim profit al seu patrimoni natural.

De la suma de la calçada romana i els camins tradicionals hem ideat una ruta circular per a conèixer la vall com ha de ser: a peu i passant per cadascun dels paratges que aquesta vall tan diversa i bella ens ofereix.

Els 33 pobles al llarg de 150km

Els camins tradicionals eren antigues vies de comunicació entre els pobles. Camins de miners, traginers, pastors, contrabandistes, i fins i tot maquis. Alguns també servien d'accés a les obres de les centrals hidroelèctriques, als boscos o a les pastures d'alta muntanya. Tots ells desitjant escapar de l'oblit i formar part de la connexió dels 33 pobles de la Val d'Aran. A més, s'han afegit petits llogarets sobrepassant en total els 40 nuclis habitats.

I així és com el nostre camí ha emprès el seu llarg viatge, endinsant-se en fantàstics boscos de faigs, roures, avets, travessant antics prats i descobrint petits racons. En total, recorrent 150 km amb un desnivell acumulat de 6000 m de pujada i altres 6000 m de baixada.

Una paradeta en la ruta del Camin Reiau
Borda que et trobes fent el Camí Reiau

La ruta feta a mida

Tot i que t'oferim diverses opcions per a la teva ruta, també tens la possibilitat d'estructurar-la a mida. Podem dissenyar la ruta segons les teves necessitats i els teus interessos, com per exemple, coincidir les vostres caminades amb l'època de la brama del cérvol en la salvatge Vall de Torán, amb les festes ramaderes de Vielha o amb l'antiquíssima festa del “Haro” de Les, la nit de Sant Joan.

Digues-nos quants dies vols caminar i en quina època i nosaltres organitzarem la resta.

El passaport de Camin Reiau

  • Mapa de l'editorial Alpina
  • Ressenya per etapes de la ruta.
  • Llibre del Caminant (inclou informació sobre els punts d'interès dels pobles, fauna i flora, i llocs on segellar el passaport)
  • Ampolla d'aigua The Performance Bottle 650ml de CamelBak.
  • Motxilla de cotó orgànic per a tenir sempre a mà la documentació de la ruta.
  • Regal de Final de Ruta que consta d'una cistella amb productes artesanals de la Val d'Aran.

Assegurança durant la ruta

Per a una major tranquil·litat durant la vostra ruta podeu contractar amb nosaltres una assegurança que us cobrirà en cas d'accident.

El preu per persona és de:

  • 1 dia : 12,51 €
  • 3 dies: 23,62 €
  • 6 dies: 35,41 €
  • 10 dies: 41,67 €

Allotjaments col·laboradors

Els allotjaments estan subjectes a la disponibilitat i oferta de cada població, podent ser hotels, hostals, pensions, cases rurals o en alguns casos refugis de muntanya.

Finalitzar el Camin Reiau amb passaport, té premi!