Encara que la ruta de Camin Reiau sencera consta de 8 etapes hem pensat en alternatives, també circulars, perquè puguis venir a fer part del camí en menys dies. Et proposem les següents opcions recorrent diferents llocs per la Val d'Aran.

Camin Reiau

Tens 8 dies?

“L'Artèria del la Val d'Aran” és la ruta que contempla el recorregut sencer. El seu inici es troba a Vielha, situada al centre de la vall. En triar aquesta opció el teu camí transitarà pel bonic Naut Aran (Alt Aran en aranès) en els teus primers dies en què la cultura del romànic serà present en cadascun dels teus passos. Després deixaràs enrere aquesta magnífica zona per a descobrir l'ambient i moviment de l'àrea més poblada de la Vall, conegut com a Mijaran (Mig Aran). I després de visitar més d'una desena de pobles t'endinsaràs en el Baish Aran (Baix Aran), l'àrea coneguda com la més salvatge de la vall i també la més tranquil·la i relaxada.

Tens 5 dies?

“La ruta pel Naut Aran” com el seu nom indica transita bàsicament pels pobles de l'Alt Aran, a l'est de la vall. El seu principal atractiu es troba en la bellesa i història dels seus pobles i el valor amb el qual l'art romànic ha sabut romandre, sent també molt cuidat per la seva gent. Si tries aquesta opció passaràs pel punt més alt de la ruta (Plan de Beret) i dormiràs en l'antic poble abandonat de Montgarri. Els teus passos faran petjada en pobles amb tanta fama com Bagergue, Arties, Unha o Garòs.

Ruta Naut Aran
Ruta Baish Aran

Tens 4 dies?

“La ruta pel Baish Aran” recorre bàsicament els pobles i camins del Baix Aran. Aquesta és la teva ruta si el que et ve de gust és fer llargues jornades caminant sense trobar-te res més que paisatge i naturalesa. Això sí, els pocs pobles que trobaràs són bulliciosos i amb ambient, com Les i Bossòst. Si tries aquesta ruta passaràs per Bausen, un dels pobles amb més encant i descobriràs el bosc de faigs més misteriós de la vall. També és la zona de la vall menys visitada, així que si ets dels quals els agrada sortir-se de la norma i caminar amb tranquil·litat, tria aquest camí.

Véns el cap de setmana?

“L'escapada dels 14 pobles” és una oportunitat ideal per a assaborir el Camin Reiau un cap de setmana. Sortirem de Vielha, la principal població de l'àrea del Mijaran (Mig Aran) per a dirigir els nostres passos cap a Vilamòs, el poble considerat per molts el més bonic de la vall. En el nostre camí d'anada ens trobem una desena de pobles que ens apareixeran sobtadament i ens sorprendran per la seva bellesa i estil pur pirinenc. Aquesta tarda a Vilamòs et proposem visitar el seu museu, en el qual t'endinsaràs en la cultura i vida de la seva gent. La tornada al dia següent la farem per l'altre costat del riu, passant per altres pobles però amb més temps de gaudir del paisatge i la naturalesa del lloc fins a arribar a Vielha de nou.

Ruta Camin Reiau cap de setmana

T'interessen altres alternatives?

Si aquestes opcions no et quadren escriu-nos a info@caminreiau.cat i dissenyem la teva ruta a mida.